Hvorfor bør du ikke bruke en kopi mobillader?

Hvorfor bør du ikke bruke en kopi mobillader?

I de siste årene har smarttelefoner blitt en viktig del av våre liv. De har flyttet fra å være en luksus gjenstand, til være grunnleggende nødvendighet. Det er viktig å forstå at smarttelefoner og medfølgende utstyr bare fungere når dem er i god stand. Mobil ladere er ekstremt viktig, de lader tross alt telefonens batteri.

I de siste årene har smarttelefoner blitt en viktig del av våre liv. De har flyttet fra å være en luksus gjenstand, til være grunnleggende nødvendighet. Det er viktig å forstå at smarttelefoner og medfølgende utstyr bare fungere når dem er i god stand. Mobil ladere er ekstremt viktig, de lader tross alt telefonens batteri.

Telefonbatteriet må lades med riktig strømstyrke og spenning. Når du lade telefonens batteri på samme strømstyrke og spenning, blir batteriets levetid betydelig lengre. Eventuelle endringer, kan skade smarttelefonen.

Hvis du bruker en feil mobillader kan det fort slite på batteriet og kan du ende opp med å forårsake mye skade på essensielle deler. 

Feil Ladere kan ha for høy watt styrke

En feil lader kan levere en upassende mengde med strøm til telefonen eller for lav/høy spenning. På den måten kan telefonen bli overopphetet. For eksempel, hvis telefonen trenger 5 watt strømforsyning og du mater den med en 15 watt lader, blir den fort overopphetet på grunn av økning i effekt styrken. Ved overoppheting, kan det hende det lukter litt brent plast fra laderen eller fra telefon. Hvis dette skjer, bør du snarest ta ut laderen fra stikkontakten og koble laderen fra mobilen.

 

Midlertidig Bruk kan også være risikabelt

Selv midlertidig bruk av feil lader kan få alvorlige konsekvenser for telefonens batteri. Det sies at batteriene blir kjapt tomme like etter at de har begynner å bruke feil eller ikke originale ladere. Hvis du fortsetter å bruke feil lader, kan batteriets levetid forkortes betraktelig. Du bør finne en kompatibel lader til telefonen din. Hvis du har mulighet for å logge deg på nettet, søk etter en kompatibel mobillader fra en kjent leverandør. Du bør aldri gå for provisoriske ordninger når det kommer til lade mobil batteriet. 

Bruk lader med riktig CE-merking

Når du skal kjøpe lader, bør du kjøpe en som er CE-godkjent. I noen butikker selges produkter med falske CE-merker av typen China Export, har C og E bokstavene helt inntil hverandre. Det er ikke lett å se forskjell på dette merket, og det originale CE-merket Communauté Européenne, har C og E bokstavene et lite mellomrom. Riktige CE-merkede produkter skal være produsert i henhold til en sikkerhetsstandard. Denne forsikrer at produktet ikke skal gi personskade, gi støt eller ta fyr.

Kan forsake skade på hovedkortet og interne komponenter

En feil lader kan lett skade hovedkortet og interne komponenter. I noen tilfeller kan det være en defekt telefon strømforsyning, da kan telefonen din lide av elektrisk skade. Hovedårsaken er som oftest er universell eller kopi ladere. Når en original laderen ikke virker lengre, er det lett for å kjøpe en lav kvalitet og billig ladere fra ebay eller amazon etc. Dette kan føre til noen alvorlige skader på hovedkortet til telefonen. Reparasjoner kan vise seg å bli svært kostbart.

Mange prøver å spare penger når du kjøper falske eller ikke-merkede telefon ladere på nett. Slike ladere gir ikke riktige strømmengde og forårsaker spenningsvariasjoner, overoppheting og andre alvorlige problemer. Derfor bør du aldri bruke kopier eller ukompatible ladere på telefonen. Kopi ladere har vanligvis ikke innebygget sikkerhets funksjoner og beskytte ikke telefonen mot strøm peaks.

Selv om det kan være enkelt å bruke en universell eller kopi ladere fra tid til annen, vil du ende opp med å forårsake mye skade på telefonen over tid. Derfor er det viktig å kjøpe originale og nye ladere fra godkjente leverandører på Internett når du trenger en erstatning. 

20.03.2017 12.34