Kalibrerer du batteriet på din iPhone?

Kalibrerer du batteriet på din iPhone?

I denne artikkelen skal vi guide deg gjennom kalibrerings prosessen for å opprettholde iPhone batteri, noe som vil sikre langvarig batteri levetid. Denne metoden gjelder også for iPad og iPod Touch.

iPhone har god batteri levetid, men det oppleves ikke i hver dagen.
Derfor er det viktig å kalibrere lithium-ion batteri med jevne mellomrom.

I denne artikkelen skal vi guide deg gjennom kalibrerings prosessen for å opprettholde iPhone batteri, noe som vil sikre langvarig batteri levetid. Denne metoden gjelder også for iPad og iPod Touch.

 

Så hvorfor kalibrere?

Med batteri kalibrering oppnår to ting: vedlikehold av batteriet og det hjelper programvaren beregne riktig batteri levetid. Du bør kalibrere batteriet en gang i måneden, også etter hver stor iOS oppgradering. Hvis du oppgraderer til nyeste iOS og merke redusert batteri levetid, kan du prøve å kalibrere batteriet før eventuell bytting.

Materialegenskaper av litium-ion-batterier krever konstant bruk for å opprettholde topp ytelse. Av denne grunn, anbefaler Apple full utladning 0% og opplading til 100% av batteri kapasiteten en gang i måneden.

Hvor mye strøm som er tilgjengelig i batteriet blir beregnet av iOS. Ved hver oppgradering, blir nye funksjoner lagt til, noen som påvirker batteri levetiden. Apples ingeniører ofte forbedre enkelte aspekter av batteri levetiden, og samtidig innføre batterikrevende funksjoner, for eksempel som bakgrunns oppdateringer. Å tømme batteriet helt, for å så lade helt opp kalibrerer iOS og gir den innsyn i batteriets levetid. Noen mennesker er skeptiske til denne teorien, og siden få vet om den interne driften av iOS, så kan det høres litt rart ut. Forskning og erfaring har vist noe annet. Det er ingen tvil om at kalibrering av batteriet etter en iOS-oppgradering vil forbedre batteri levetiden.

 

Steg for steg batteri kalibrering.

Denne prosessen anses å være den beste måten å kalibrere iPhone batteri på. For noen kan det være vanskelig å følge alle disse trinnene, ta kontakt med oss om du trenger hjelp med dette. 

  1. Bruk din iPhone til den slår seg av automatisk. Hvis den er nær 0% batteri, og du ønsker å tømme den raskere, slå på lommelykten, skru opp lysstyrken på skjermen hele veien opp og spille av en video, helst streaming fra Internett.
  2. La din iPhone ligge over natten for å tømme batteriet videre.
  3. Plugg din iPhone i lader og vente til den starter opp. Sørg for å bruke original laderen som følger med Apple eller en som har samme amper og wattstyrke.
  4. Hold nede dvale / av-knappen og sveip "slå av".
  5. La din iPhone lade i minst 5 timer. Lade indikatoren vises ikke når iPhone er avslått.
  6. Med ladekabelen fortsatt tilkoblet, trykker inn dvale / på-knappen i et sekund for å starte opp iPhone.
  7. Når iPhone har startet opp, hold nede dvale / på knappen og hjem knappen samtidig til du ser Apple-logoen.
  8. Når din iPhone er på, ta ut ladekabelen.
  9. Din iPhone er nå ferdig kalibrert!

 

Om dette ikke hjelper anbefaler vi at du bytter batteri. Å bytte batteri er noe som må gjøres når enheten har blitt brukt mye over lengre periode.

Apple har estimert at batteriet mister 20% av sin kapasitet etter 400 lade sykluser.

20.03.2017 12.35