Trådløs lading er en fordel men...

Trådløs lading er en fordel men...

Hvis det er noe nytt innen mobil teknologi per dags dato, så er det trådløs lading. Akkurat som den gangen verden fikk teken på å bruke microUSB til å lade alt (naturlig unntatt Apple), kom det neste beste ting på marked og det er trådløs lading, vi har et par ting å si om det. Men først ... hva er trådløs lading?

Trådløs Lading: alt du trenger å vite.

Hvis det er noe nytt innen mobil teknologi per dags dato, så er det trådløs lading. Akkurat som den gangen verden fikk teken på å bruke microUSB til å lade alt (naturlig unntatt Apple), kom det neste beste ting på marked og det er trådløs lading, vi har et par ting å si om det. Men først ... hva er trådløs lading?

Riktig nok, så synes vi at trådløs lading er langt bedre enn å bruke microUSB. Det kan virke som forskjellen mellom å plugge inn mobilen i lader og koble den ifra har samme grad av frustrasjon, som å plassere smarttelefon riktig på en ladestasjon og plukke det opp hver gang du skal bruke den; men forskjellen i komfort, hastighet og brukervennlighet er som natt og dag.

Trådløs lading fungerer på prinsippet som elektromagnetisk induksjon. Trådspole av kobbertråd i basestasjonen (ladeplaten) skape et magnetfelt når strøm passerer gjennom. Dette feltet kan indusere en elektrisk strøm i en lukket trådspole uten å berøre den. Så hvis denne andre trådspole er en del av en batteri lading krets, da har du trådløs lading.

Nesten like effektiv

Det er ikke like effektiv som en direkte lading med kabel til batteriet men trådløs lading ligger på rundt 60% - 70% effektiv lading, det er fortsatt anbefalt ved kald oppstart av enhet er gjort gjennom en kabel tilkobling. Men for hverdags bruk,er  bare å legge enheten riktig i forhold til spolene og la elektromagnetisme gjøre resten av den fantastiske jobben med å lade trådløs.

Det er imidlertid verdt å bemerke at litium-ion kjemi brukes i smarttelefon batterier lett takler å ha korte avbrudd av energi for å lade dem opp - som er nøyaktig hva trådløs lading kan gi når du løfter smarttelefonen opp fra ladeplaten og legger den i løpet av dagen .

Ny teknologi

Med hvilken som helst ny teknologi, er det et stort antall bedrifter som ønsker å få retten på å bli "standard" løsning. For trådløs lading er det Qi som er global standard (drevet av Wireless Power Consortium), men det er Powermat technology som står bak trådløs lading teknologien. Og naturligvis er ikke standardene kompatible med alle trådløse ladninger, noen induksjon spoler opererer på forskjellige frekvenser bare for å starte et sted.

Vi kommer til å fokusere på Qi i årene fremover, hovedsakelig på grunn av innovativ teknologi, og spennende utvikling. Qi støtter mange enheter og med over 675 offisielle Qi-kompatible enheter ved siste opptelling, flere kommer hver eneste dag.

Takket være Nokias valg å gå med på Qi lade når det designet sin første Windows Phone-serien, har Wireless Power Consortium en bemerkelsesverdig ledelsen i markedet. HTC, LG, Motorola og Samsung samt andre, som partnere det har gitt Qi en stor ledelse i trådløs lading for smarttelefoner, framfor Powermat som har kun en partner.

Fra bærbare Bluetooth-høyttalere og smartklokke, til en rekke Android og Windows Phone drevet smarttelefoner og nettbrett, er trådløs lading nå en del av "bare må ha". Det er ennå ikke på deal-breaker nivå, men hvis vi har valget mellom to like produkter, og den ene er med Qi lading, blir det den som vinner.

Hvorfor? Fordi det rett og slett er magisk. Bare legg mobilen din på ladeplate og når du trenger den, plukke den opp og det er fulladet. Hvis du ønsker deg "cutting edge teknologi", så se etter Qi ladepalte.

20.03.2017 12.31