Overskrift


For å vite mer om EE-avfall kan du se denne videoen, eller lese mer på miljostatus.no

Hvorfor reparere?

Det er mange som velger å kjøpe nytt når det blir ødelagt, og eventuell reparasjon som ikke dekkes av garanti. Men faktum er at det er et enormt antall av de mobiler, nettbrett og laptop som ligger i skuffer og skap havner i søppelen, som kunne eventuelt vært reparert. Og hvis de ikke kan repareres kan de gjenvinnes. 

Tall fra returselskapene viser at det i 2014 ble samlet inn over 147 526 tonn EE-avfall i Norge. Det tilsvarer ca. 30 kilo per innbygger i Norge. Dette er bra, men det er langt ifra alt EE-avfall. Og utfordringen ligger ikke bare i å samle inn EE-avfall, men også å redusere mengden EE-avfall. Reduksjon av EE-avfall ved reparasjon av mobile enheter kommer inn. Nordmenn er flinke til å levere inn kjøleskap, tv, og andre store elektriske produkter. Men på mobile enheter er nordmenn slappe.

 

Ved å reparere fremfor å kjøpe ny bidrar du til å redusere ditt EE-avfall.

Vi i GoTech AS ønsker å bidra til reduksjonen av EE-avfall, og det er derfor vi valgte å starte med reparasjon av mobiler, nettbrett og laptop. Det er også derfor vi ønsker at du skal sende oss din ødelagte enhet, selv om du ikke ønsker å reparere den. Om du sender den til oss, og vi har mulighet til å reparere den, kjøper vi den ødelagte telefonen av deg. Dersom vi kan reparere den vil du få alt fra 100kr til 3000kr for din ødelagte telefon. På den måten bidrar vi, og du til å redusere EE-avfallet. Kan vi ikke reparere telefonen du sender til oss, skal vi sørge for at den blir gjenvunnet.

 

Reparere er, og skal være, billigere

Vi vil at det alltid skal være billigere å reparere elektronikk, fremfor å kjøpe ny. Derfor gjør vi alt vi kan for å holde prisene på reparasjoner og deler nede. Og det vil bli billigere etterhvert som vi vokser.

 

Elektronikk inneholder miljøskadelige stoffer

All elektronikk inneholder miljøskadelige stoffer, spesielt batteriet i telefonen, nettbrett og laptop. Derfor er det veldig viktig å levere enheten til gjenvinning. Det kan du selvfølgelig gjøre det hos oss, eller hos alle andre som selger elektroniske og elektriske produkter.